Prigorski rižoto s ječmenom kašom, piletinom i gljivama

Prigorski-rizoto-s-jecmenom-kasom-piletinom-i-gljivama-by-Misel-Doskocil

Zdravi recept by Mišel Doskočil

Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4

Potrebne namirnice za izradu jela:

  • 300 g pilećih prsa
  • 250 g šampinjona ili bukovače
  • 200 g ječmene kaše
  • 2 kom srednjeg crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice svježeg peršin lista
  • 2 male žlice svinjske masti
  • 1 žlica maslaca, neslanog
  • ½ šalice bijelog vina
  • 5 šalica pilećeg temeljca  
  • ½ šalice slatkog vrhnja za kuhanje
  • sol, papar

 Priprema sastojaka:

Luk i češnjak usitnimo, pirjamo na malo svinjske masti, dodamo šampinjone narezane na ploškice. Zatim dodamo ječmenu kašu (koju smo dan prije namočili u vodi) i malo po malo dolijevamo s pilećim temeljcem i kuhamo uz neprestano miješanje. Začinimo solju i paprom te dodamo bijelo vino.

Pileća prsa za to vrijeme narežemo na manje kockice te na malo svinjske masti prepržimo da se meso dobro zatvori i porumeni. Na polovici kuhanja rižota, dodajemo piletinu te pirjamo sve dok kaša ne bude al dente (treba se osjetiti pod zubom).

U gotov rižoto od ječmene kaše dodamo jednu žlicu maslaca i po želji slatkog vrhnja, te na kraju posipamo svježe sjeckanim peršinom .

** Ovakav rižoto možemo pripremiti i sa svježim vrganjima, mesom divljači ili junećim mesom – samo je stvar izbora!

Prigorski-rizoto-s-jecmenom-kasom-piletinom-i-gljivama-by-Misel-Doskocil

Dobar tek!

Recept možete pogledati i na našem YouTube kanalu: Prigorski rižoto

#zdravokrizevci #samodomace

Kategorije