Održana konferencija za nastavak provedbe projekta Zdravo Križevci

Zdravo Krizevci pressica

U petak 12.3.2021. u konferencijskoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka (Franje Tuđmana 20), održana je konferencija s kojom se najavio nastavak za sada izuzetno uspješnog projekta Zdravo Križevci.

Nakon što je u jesen 2020. uspostavljena operativna grupa od 16 proizvođača poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda uz Križevački poduzetnički centar kao koordinatora razvoja kratkog lanca opskrbe „Zdravo Križevci” radi lakše promocije i plasmana na lokalnom tržištu, prijava na natječaj za bespovratna sredstva je uspjela te je projektu dodijeljeno 717.175,00 kuna bespovratnih sredstava. Nastavak projekta Zdravo Križevci bit će stoga financiran iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., iz Mjere 16. Suradnja, tip operacije 16.4.1 Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta. Stopa sufinanciranja projekta iznosi 100%, a dodijeljena je od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Projekt koji bi se uz pomoć dodijeljenih, ali i gradskih sredstava provodio minimalno do veljače 2023. godine osigurat će:

  • nabavku električnog dostavnog vozila
  • uređenje centralnog skladišta u Razvojnom centru i tehnološkom parku
  • zapošljavanje skladištara/dostavljača narudžbi
  • zapošljavanje administratora projekta
  • izradu mobilne aplikacije i internetske trgovine Zdravo Križevci
  • promociju proizvoda, proizvođača i aplikacije kroz offline i online komunikacijske kanale

Drugim riječima, Križevčanke i Križevčani bi već ovog proljeća putem mobilne aplikacije mogli naručiti svježe namirnice koje će im u roku 24h biti dostavljene na kućni prag uz pomoć električnog vozila.

Za sve dodatne informacije o projektu možete se obratiti novo zaposlenoj administratorici projekta – Ivani Dubravec: 095/9115-457, e-mail: ivana.dubravec@kpc.hr

Kategorije