Krem juha od buče s aromatiziranim kravljim sirom

Zdravi recept by Mišel Doskočil

Vrijeme pripreme: do 40 min
Broj porcija: 4-6

Potrebne namirnice za izradu jela:

  • 1 kg tikve: butter ili hokaido
  • 3 mrkve
  • 3 krumpira
  • 2 crvena luka
  • 1/2 zelene paprike
  • 2 grančice svježeg peršina
  • 2 grančice celera- štapke
  • 1 žlica maslaca
  • 100 g kuhanog kravljeg sir
  • ½ šalice bučinovog ulja
  • 1 jaje
  • ½ šalice glatkog brašna
  • ulje
  • ½ krušnih mrvica
  • sol, papar
  • maslac
  • jogurt čvrsti

Priprema sastojaka:

Tikvu očistite i narežite na manje kockice. Mrkvu, krumpir i luk ogulite i narežite na manje komade, a polovicu zelene paprike narežite na sitnije kockice.

Narezano povrće stavite i lagano prepržite u tavi na maslacu, ulijte temeljca tako da ga prekriva 3 centimetra iznad te stavite kuhati.

Dodajte  sol te sitno nasjeckani celer i peršin. Kuhajte dok povrće ne omekša, odnosno dok se krumpir ne raspada pri dodiru vilicom.

Kada je povrće skuhano, odlijte većinu vode i sastojke usitnite štapnim mikserom. Ovisno o tome želite li gušću ili rjeđu juhu, polako dolijevajte prethodno odlivenu vodu ili temeljac (pileći).

Dodajte pola žlice maslaca i dobro izmiješajte.

Kuhani kravlji sir aromatizirajte s bučinim uljem te ga uvaljajte u brašno, jaja i mrvice i lagano ispohajte do rumene boje.

Prije samog serviranja u tanjuru dodajte dvije žlice čvrstog jogurta te gotovu juhu od buče, zatim uložite pohani kravlji sir, a za poseban okus dodajte i popečene sjemenke tikve (oguljene).

Dobar tek!

Recept možete pogledati i na našem YouTube kanalu: Krem juha od buče

#zdravokrizevci #samodomace

Kategorije